تفاوت ظروف چینی و سرامیک​ در چیست؟

تفاوت ظروف چینی و سرامیک

بخشی از لوازم آشپزخانه را ظروف غذاخوری تشکیل می دهند و به وسیله ی آنها می توانید غذاهای خوش  طعمی که تهیه کرده اید را برای سرو آماده کنید. علاوه بر کارایی که این دست از ظروف در منزل دارند شکل ظاهری، رنگ، زیبایی و براقیت آن، زیبایی غذای شما را دو چندان کرده و میز شما را شکیل تر خواهد کرد. به همین دلیل هنگام خرید این ظروف جنس و  کیفیت ساخت آنها از اهمیت بالایی برخوردار است و در انتخاب نوع و جنس آن باید دقت کنید. با توجه به تولید ظروف مختلف از جنس های گوناگون و با شکل ظاهری متنوع رقابت بین‌ چینی و سرامیک از بقیه بیشتر بوده و کسانی که نیاز به خرید ظروف دارند بین انتخاب این دو مدل مردد می شوند که خرید کدام یک مزایای بیشتری دارد و نیازشان را برآورده می سازد.

به نظر شما این مشکل چگونه برطرف می شود؟ بله با شناخت دقیق ظروف تصمیم گیری برای شما بسیار راحت تر خواهد بود. اگر شما اطلاعات کاملی در مورد جنس ظروف، نحوه ی ساخت، موادی که از آن ظروف را تهیه کرده اند، میزان دوام و قدرت آن داشته باشید انتخاب راحت تری خواهید داشت. هنگام خرید ظروف کارایی که در نظر دارید را با جنس و ویژگی آن ظرف به خصوص تلفیق می کنید، سپس جنس مورد نظرتان را مطابق سلیقه و هماهنگی آنها با دیگر ظروف وسایلتان انتخاب خواهید کرد. به دلیل شباهت ظاهری بالایی که ظروف چینی و سرامیک با یکدیگر دارند افراد بسیاری مایلند که این دو نوع ظرف را بیشتر بشناسند تا بتوانند تصمیم بهتری بگیرند. در این‌ مقاله به طور کامل در مورد تفاوت ظروف چینی و سرامیکی صحبت خواهیم کرد.

فرق بین ظروف چینی و سرامیک در چیست

تفاوت در جنس

اولین ‌و اصلی ترین مورد تفاوت در جنس این دو نوع ظروف می باشد. ‌جنس اصلی ظروف چینی و سرامیکی از خاک رس ترکیب شده با برخی مواد معدنی می باشد ولی تفاوت اصلی آنها در درجه حرارتی است که آنها فرم گرفته و ساخته می شوند، می باشد. ظروف چینی با خاک رسی که  دانه های آن ریز و ظریف است در دمای ۲۶۰۰ سانتی گراد ساخته می شوند ولی ظروف سرامیکی از خاک رس با دانه های درشت تر در دمای ۲۳۰۰ سانتی گراد تهیه می شوند. به دلیل درشت بودن بافت خاک رس و دمایی که در آن قرار می گیرند منافذی روی سطح ظروف سرامیکی پدید می آید که برای پوشاندن آنها از نوعی لعاب کمک می گیرند ولی دانه های خاک رس ظروف چینی ریز هستند و در درجه حرارت بالایی ساخته می شوند باعث ایجاد این حفره ها در ظروف چینی  نخواهد شد و دیگر نیازی به پوشش لعابی ندارند‌.

وزن ظروف

با توجه به حرارت مختلف ظروف چینی و سرامیکی وزن آنها نیز با هم‌ تفاوت دارد. ظروف چینی وزن سبک تری نسبت به ظروف سرامیکی دارند و استفاده و جابه جایی آنها راحت تر می باشد.

شکل ظاهری

شکل ظاهری ظروف سرامیکی و چینی هم با هم تفاوت دارد. ظروف سرامیکی معمولا طرح های ساده و مینیمالی دارند ولی ظروف چینی دارای طرح ها و مدل های متنوعی هستند و می توانید آنها را متناسب با سبک و شکل ظاهری بقیه ظروف تان ست کنید.

فرق بین ظروف چینی و سرامیک

کارایی

شکل ظاهری براق و درخشنده ای که ظروف چینی دارد آنها را برای بکارگیری در مجالس، مهمانی ها، هتل ها، رستوران ها مناسب کرده و استفاده از آنها در مهمانی میز سرو و سفره ی غذای شما شکیل تر می کند. اما ظروف سرامیکی بیشتر برای استفاده روزمره در منزل مناسب می باشند‌.

ضخامت

اگر بخواهیم ظروف سرامیکی و چینی را از لحاظ ضخامت با هم‌ مقایسه کنیم باید بگوییم ظروف سرامیکی ضخامت بیشتری نسبت به ظروف چینی دارد و به همین دلیل وزن بیشتری هم دارند و برای استفاده در مهمانی ها جابه جایی و شستشوی آنها سخت تر می شود.

دوام ظروف چینی و سرامیک

این دو نوع ظرف از  لحاظ دوام هم با هم تفاوت دارند. هر چند ظروف سرامیکی ضخیم تر و سنگین تر از ظروف چینی هستند ولی دوام کمتری دارند و در برابر ضربه و شکنندگی از چینی حساس تر هستند. حال ممکن است به ظاهر ظروف چینی که نگاهی می اندازید به دلیل ضخامت کمتر و وزن سبک تر به نظرتان بیاید که شکننده هستند، بله شکننده اند و با افتادن هردو می شکنند، ولی در مقایسه با ظروف سرامیکی مقاوم تر هستند.

مقاومت در برابر شستشو درون ماشین ظرفشویی و قرار دادن داخل مایکروفر

در این ‌مورد ظروف سرامیکی تحمل بیشتری به دمای بالا دارند. هر چند ظروف چینی را می توان درون ماشین ظرفشویی شست ولی برای قرار دادن‌ درون مایکروفر باید کمی دقت کنید بعضی از برندهای ظروف چینی در برابر حرارت مایکروفر مقاوم هستند و باید این ویژگی را از خریدار بپرسید. ولی از ظروف سرامیکی می توان بدون دغدغه درون‌ مایکروفر استفاده کنید. حتی قابلمه های سرامیکی هم ساخته شده اند که می توان داخل آنها انواع غذاها را بدون تغییر مزه و ایجاد واکنش شیمیایی آماده کرد. ظروف سرامیکی برای پختن و گرم کردن غذا مناسب هستند و آسیبی به آنها نمیرسد.

از لحاظ نوع جنس رویه و سطح

به دلیل لعابی که برای گرفتن حفره ها روی ظروف سرامیکی می کشند ظاهر کدری دارد و سطح براق و درخشنده ای ندارند، ولی ظروف چینی  سطح بسیار صاف براق و درخشنده ای دارد که باعث زیبا شدن شکل ظاهری این ظروف شده و آن را برای استفاده در مجالس و مهمانی ها مناسب کرده است.‌

کیفیت ساخت

نحوه ی ساخت و مواد استفاده شده برای تهیه همه ی ظروف چینی و سرامیکی یکسان است ولی کیفیت آنها باعث متفاوت شدن این ظروف شده است و جدایی از تفاوت هایی که ظروف چینی و سرامیکی با هم دارند کیفیت آنها در دوام و تحمل این ظروف تاثیر زیادی دارد. پس بهترین کار برای انتخاب شناختن برندهای معروفی است که ظروف با مواد اولیه مرغوب در بالاترین کیفیت طراحی و ساخته اند که موحب دوام بالای آنها شده است. می توانید از نظرات اطرافیان و کسانی که از ظروف مورد پسند شما استفاده کرده اند کمک بگیرید تا برند های با کیفیت را شناسایی کنید. البته برخی از تولید کننده ها مثل سالوت نیازی به کشف شدن ندارند و آوازه ی محصولات این تولید کننده لوازم آشپزخانه از هر سویی به گوش می رسد این مجموعه محصولاتش را با استفاده از مرغوب ترین مواد اولیه درجه یک تولید نموده و آنها بالاترین کیفیت به همراه به روزترین طراحی ها را دارد و تمامی کسانی که از این برند محصولی خریده اند رضایت کامل را داشته اند. برای ظروف چینی و سرامیکی هم باید چنین تولید کنندگانی را بیابید.

نتیجه گیری

با توجه به طرفداران ظروف چینی و سرامیکی تصمیم‌گرفتیم‌ مقاله ای کامل در مورد تفاوت این دو ظروف آماده کنیم. در طول مقاله این دو ظرف را از همه جهت بررسی کردیم و در مورد آنها کاملا توضیح دادیم. در نهایت تصمیم گیرنده شما هستید که با در نظر گرفتن سلیقه و سبک دیگر لوازم آشپزخانه تان با توجه به نیازی که دارید و استفاده ای که از آن ظروف خواهید داشت بهترین و مناسب ترین را برای خرید انتخاب نمایید. نکته ی مهم در خرید دقت در کیفیت آنها می باشد و باید از تولید کنندگان‌ معتبر ظروفتان را تهیه کنید تا کارایی و دوام لازم را داشته باشند.

لطفاً امتیاز دهید
نویسنده:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو
جستجو کردن
دسته بندی ها
دسته‌ها
مقالات مرتبط