راهنمای نگهداری از سرویس چاقوی آشپزخانه
سرویس چاقوی آشپزخانه یکی از ضروری ترین و اولین وسایلی است که در هر آشپزخانه ای باید وجود داشته باشد و استفاده بشود.
این سرویس های چاقوی آشپزخانه تعداد زیادی دارند که هر کدام از آن ها برای کار به خصوصی طراحی شده اند و استفاده میشود. اگر شما آشپز ماهری باشید و یا به آشپزی علاقه مند باشید میدانید که داشتن چاقوی مناسب و تیز چقدر در آشپزی و کیفیت غذا تاثیر خواهد داشت. و چقدر داشتن چاقوی مناسب با اهمیت است.
سرویس چاقوی آشپزخانه , نیاز هر خانه
در واقع سرویس چاقوی مناسب باعث میشود که فرآیند آشپزی در زمان کم تری و به صورت راحت تری انجام شود. و دیگر لازم نباشد انرژی زیادی را هدر بدهید. سرویس چاقوی آشپزخانه در رنگ ها و طراحی های متفاوتی تولید شده اند. که شما میتوانید با توجه به دکوراسیون آشپزخانه و تم خانه تان این محصول را با سایر وسایلی که دارید ست کنید. با ما همراه باشید تا در ادامه با معرفی ویژگی های یک سرویس چاقوی خوب و نکاتی که هنگام خرید باید به آن توجه داشته باشید، بتوانید یک خرید مناسب داشته باشید و از آشپزی تان لذت ببرید.
وزن مناسب سرویس چاقو
وزن چاقو نباید آنقدر سنگین باشد که هنگام استفاده از آن اذیت بشوید یا مچ دستتان را خسته کند. از طرفی نباید خیلی سبک هم باشد. در واقع چاقویی که انتخاب میکنید باید یک وزن مناسب و متعادل داشته باشد طوری که به راحتی بتوانید با آن کار کنید. و از طرفی وزن سنگین یا سبک بودنش باعث نشود که آشپزی شما به مشکل بخورد بلکه وزن متعادلی داشته باشد. در حالت کلی از چاقو های سبک برای کار های سرعتی استفاده میشود و چاقو های سنگین برای خورد کردن انواع گوشت مرغ، قرمز یا ماهی استفاده میشود.
چرا باید وزن دسته ی چاقو با تیغه یکی باشد؟
نکته دیگر این است که باید وزن دسته ها و تیغه یکسان باشد. شاید برایتان سوال پیش بیاید چرا باید وزن دسته ی چاقو با تیغه یکی باشد؟ باید بگوییم وقتی دسته ها و تیغه یک وزن داشته باشد خرد کردن مواد غذایی راحت تر صورت میگیرد. و باعث میشود شما خسته نشوید و به راحتی و آسانی در زمان خیلی کم تری کار خود را انجام بدهید. در واقع این تعادل بین دسته و تیغه باعث راحتی کار شما و سریع تر شدن کارتان میشود.
هیچ وقت چاقوی خود را در آب قرار ندهید یا نگذارید همانطور در سینک ظرفشویی خیس بخورد چون باعث میشود که خراب بشود و چاقو کیفیت خود را از دست میدهد.
برای شستن چاقو از هر مدل شوینده ای استفاده نکنید. از شوینده ها و پاک کننده های قوی هم استفاده نکنید. فقط کافی است بعد از هر بار استفاده با یک اسفنج نرم و مقداری مایع ظرفشویی چاقوی خود را با آب گرم بشویید. و بعد از اینکه شستید با یک دستمال خشک و تمیز آن را خشک کنید و بعد در آبچکان قرار بدهید و اجازه بدهید هوای طبیعی به چاقو بخورد و بر اثر هوای طبیعی خشک بشود و بعد آن را بردارید و در جای خود قرار بدهید.
حتما دقت داشته باشید که چاقو را در چه جایی قرار میدهید. چاقو ها را در یک کشویی از کابینت ها قرار بدهید که مطمعن باشید گرد و غبار ندارد و چیزی داخلش نمیگذارید که باعث بشود به لبه های چاقو ضربه وارد کند و آن ها را خراب کند.
تخته برش مناسب برای چاقوی شما
در نگهداری چاقو این موضوع مهم است که از چه تخته کاری استفاده میکنید. معمولا تخته کار های پلاستيکی و چوبی انتخابی مناسب هستند ک میتواند روی آن ها انواع گوشت و خوراکی های دیگر را خورد کنید. اما تخته کار هایی با جنس سرامیکی و فلزی اصلا انتخاب خوبی نيستند و استفاده از آن ها باعث میشود که چاقوی شما خراب بشود و کیفیت خود را از دست بدهد.
لازم نیست به چاقو فشار زیادی وارد کنید. چاقو خودش تیز است و به راحتی همه چیز را خورد میکند. فشار زیاد به چاقو باعث میشود که لبه های چاقو آسیب ببیند و با مرور زمان کیفیت خود را از دست میدهد و دیگر مثل روز اول کار نمیکند.
یکی از بزرگ ترین آسیب هایی که خیلی از افراد ندانسته به سرویس چاقوی آشپزخانه ی خود وارد میکنند، قرار دادن چاقو ها کنار دیگر وسایل آشپزخانه است. شما نباید چاقو ها را در هر کشویی قرار بدهید. و به راحتی آن ها را کنار قاشق و چنگال و دیگر وسایل بندازید. این کار شایع ترین کاری است که خیلی از افراد ندانسته انجام میدهند و باعث میشوند که سرویس چاقویشان خراب بشود و دیگر مثل روز اول کار نکند.
در آخر سرویس چاقوی آشپزخانه خیلی متنوع و زیبایی در بازار وجود دارد که شما میتوانید بر اساس سلیقه ی خود یکی از این سرویس ها را انتخاب و تهيه کنید و از داشتن چاقو های با کیفیت و زیبا لذت ببرید.